Jens John Jensen Præstholm
Kirstine Marie Barkholt
Tage Møller
Anna Lunøe
Svend Erling Præstholm
(1908-1985)
Gudrun Geske Marie Bojsen-Møller
(1912-1998)
Kirsten Præstholm
(1937-2009)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Andreas Helt Geismar Haarder

Kirsten Præstholm

  • Født: 24. september 1937, Vejle amtssygehus
  • Dåb: 21. november 1937, Grindsted kirke
  • Ægteskab (1): Andreas Helt Geismar Haarder
  • Død: 22. juli 2009, Stenløse sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt
  • Begravet: 29. juli 2009, Stenløse kirke

   Dødsårsag: Cancer.

  Notater:

Kirsten Præstholm g. Haarder kom til verden i 1937 i Grindsted, men voksede op i præstegården i Føvling, hvor hun var en del af det blomstrende ungdomsarbejde, som Meta Øllgaard med flere skabte i sognet efter Anden Verdenskrig. Kirsten blev student fra Ribe Katedralskole i 1956, og efter et år i huset i England gik hun i gang med en uddannelse på Marselisborg Seminarium i Aarhus. Hun blev færdig som lærer i 1960 og fik straks ansættelse ved skolevæsnet i Aarhus. Samme år mødte hun Andreas Haarder, som hun i 1962 blev gift med. Kirsten valgte at være det faste punkt i hjemmet, hvor fire børn voksede op. Hun afpassede sine undervisningsaktiviteter og gav god plads til sin mands ambitioner om en videnskabelig karriere. Den tegnede også strålende, og familien fulgte ham i 1975 til Odense, hvor han var blevet udnævnt til professor. Hans meget aktive virke blev i 1987 brat afsluttet af en alvorlig hjerneblødning.

Kirsten tog derefter en række initiativer for genoptræning af sin mand med relativt gode resultater, men hun stødte alligevel ind i mange forhindringer. Det førte til et aktivt arbejde i Landsforeningen Hjerne Sagen og i Landsforeningen af apopleksi- og afasiramte, hvor hun sammen med Andreas stod frem i det offentlige rum og fortalte om deres tilværelse efter hjerneblødningen. Gennem arbejdet for sin mands genoptræning kom Kirsten i kontakt med specialundervisningen på Fyn, og hun fik der rig mulighed for at udnytte sine erfaringer fra mange års undervisning i folkeskolen. Hun fik en række gode arbejdsår med specialundervisning og skabte sig med sit meget tålmodige og varme væsen mange nye varige relationer. Imod mange odds lykkedes det for Kirsten gennem de sidste 22 år af hendes liv at opretholde et godt og trygt hjem for Andreas og et centrum for de fire børn og svigerbørn med i alt 12 børnebørn. Tre års sej kamp mod følgerne af en brystcancer for 10 år siden afsluttede Kirstens liv den 22. juli. Det var på hendes 47 års bryllupsdag med Andreas og samtidig hans 75-års fødselsdag.
(Kilde: Uddrag af mindeord skrevet af Kirsten Præstholms søskende Birgitte, Jens og Henrik Præstholm i Kristeligt Dagblad den 24.7.2009)

Kirsten blev gift med Andreas Helt Geismar Haarder, søn af Hans Peder Haahr Haarder og Agnete Geismar. (Andreas Helt Geismar Haarder blev født den 22. juli 1934 i Askov, dåb den 28. oktober 1934 i Askov kirke, døde den 16. marts 2014 i Nørrevangen 8, Sankt Klemens og blev begravet den 21. marts 2014 i Stenløse kirke.)



Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18. april 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af tommybjerremogensen@gmail.com